Szerviz Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
   Főoldal      Napkollektor
 
Számunkra nincs új a Nap alatt
 
Ha ipari vagy lakossági épületének fűtési rendszerét napkollektorok alkalmazásával szeretné korszerűbbé, költséghatékonyabbá és környezetkímélőbbé tenni, cégünk mind ennek megtervezésében, mind kivitelezésében és beüzemelésében készséggel, szakértelemmel és kellő tapasztalattal áll az Ön rendelkezésére. A kereskedelemben jelenleg elérhető síkkollektorok és vákuumcsöves kollektorok közül cégünk elsősorban Weishaupt, Viessmann és Hoval gyártmányú síkkollektorok telepítésével foglalkozik.
 
 
                                     
 

 
 
Általános tervezési és telepítési információk

Napkollektor mind épülő, mind meglévő épület fűtési rendszeréhez telepíthető, utóbbi esetben azonban a körülményekhez képest szükséges lehet a meglévő rendszer átalakítása.

Ha napkollektoros rendszer iránti igénye már a tervezési fázisban megfogalmazódik, feltétlenül ajánlott tájékozódni a berendezések (kollektortáblák, energiatároló) helyigényéről és a szerkezeti terveket ennek figyelembevételével kell elkészíteni.

Ha a tető tagoltsága miatt a kollektortáblák arra történő telepítése nem megoldható, vagy tájolási adottságok miatt nem lenne előnyös, a kollektormező konzolok alkalmazásával akár falfelületen vagy talajszinten is elhelyezhető.

Célszerű ún. komplex rendszerben gondolkodni, ami a gázkazán, napkollektorok, energiatároló, szabályzóegység, valamint az osztók és szivattyúk együttesét jelenti. Az utóbbiak kivételével úgyszintén ajánlott ugyanazon gyártó rendszerelemeinek együttesét előnyben részesíteni a minél magasabb szintű működtethetőség érdekében.

Ami a méretezést illeti, 2 napkollektor tábla egy családi ház méretű épület használati meleg víz (mosogatás, tisztálkodás) igényét jellemzően képes kielégíteni, ettől több elemet tartalmazó kollektormező már a fűtési meleg víz előállításában is jelentős szerepet játszik.

A valóban hatékonyan és magas szinten működő napkollektor-rendszerek kialakítása szakértelmet és gyakorlatot igénylő feladat. Munkatársaink akár előzetes egyeztetés, tervezés vagy árajánlat készítés céljából szívesen várják megkeresését elérhetőségeink bármelyikén.


                     
© 2012 Termoszol Plusz Kft. - Minden jog fenntartva!

Termoszol Plusz Kft. 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 36.; cégjegyzékszám: 15 09 068395 cégbejegyzés kelte: 2003/06/05 Cégbíróság Nyíregyháza; Adószám: 13050043-2-15 Tárhely és domain szolg.:3 in 1 Hosting