Szerviz Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
   Főoldal      Zöld energiák
 

Ki ne szeretne olyan ingyenes és tartós energiaforrásokat felhasználni háztartása igényeinek kielégítésére, melyekhez való hozzáférés nem függ szolgáltatói teljesítményektől vagy politikai érdekviszonyoktól, és amelyek esetében nem kell folyamatosan növekvő árszínvonallal szembesülni? A Nap, a szél, a víz vagy akár a biomassza mind ilyen jellegű energiaforrások. Nem mindegyikük esetében biztosított azonban a háztartási szintű alkalmazás, illetve annak beruházási igénye mai értékviszonyok között nem minden esetben vállalható egy családi ház átlagos bekerülési költségéhez mérten.

A szóba jöhető lehetőségek közül leginkább a napenergia hasznosítását fejlesztették ki családi méretű alkalmazások szintjére, mind a fűtési rendszerek, mind az áramellátás területén. Az előbbi eszközöket nevezzük napkollektoroknak, melyek a Nap hőenergiájából meleg vizet állítanak elő, amit aztán használati meleg vízként vagy fűtéshez hasznosíthatunk. A napelemek ezzel szemben a napenergiát elektromos árammá alakítják át, mellyel épületünk áramellátását lehet részben vagy egészben megoldani.

A napenergia ingyenes és emberi léptékkel beláthatatlan időre biztosított, a hozzáférés pedig kizárólag időjárási viszonyok által befolyásolt. Magyarország területén az egy évre jutó napos órák száma átlagosan 1700–2100 óra, ami meghaladja azt a mértéket, melynél a napkollektorok és napelemek telepítése már indokolt lehet.

A napkollektoros rendszerek beruházási igénye egy családi ház méretű épület esetén több millió forintos nagyságrendű, a pontos összeg a rendszer méreteitől, kialakításától és az euró –forint árfolyamtól függ.

Ha többet szeretne megtudni a zöld energia, azon belül is elsősorban a napenergia alkalmazási lehetőségeiről, lépjen kapcsolatban velünk elérhetőségeinken!

                     
© 2012 Termoszol Plusz Kft. - Minden jog fenntartva!

Termoszol Plusz Kft. 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 36.; cégjegyzékszám: 15 09 068395 cégbejegyzés kelte: 2003/06/05 Cégbíróság Nyíregyháza; Adószám: 13050043-2-15 Tárhely és domain szolg.:3 in 1 Hosting